dimecres, 12 de novembre del 2008

PIMESTIC.cat un servei per a les PIMES

PIMESTIC és el pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i per ACC1Ó CIDEM|COPCA, per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.

L’objectiu final del pla, que es desenvoluparà en el període 2007-2010, és la millora de la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC.

Aquest és un recurs important per a les PIMES, i més tenint en compte que aquesta és la gran majoria d'empreses que hi ha a Molins de Rei. En aquest sentit hi ha diversos serveis que cal considerar:
  • Difusió i sensibilització, amb l'organització de jornades, debats, guies per empreses, etc.
  • Assessorament i orientació, amb la possibilitat d'accedir a professional per realitzar tasques d'assessorament subvencionada per a la modernització de les PIMES i microPIMES, així com un programa de suport a microoempreses dirigides a Corporacions Locals per tal de subvencionar la implantació de les TIC
  • Implementació i finançament, amb diversos tipus d'ajudes i paquets per facilitar l'accés i desenvolupament de les noves tecnologies.
Recomano especialment les seccions dedicades a Ajuts i Finançament, on trobareu informació sobre diferents possibilitats de finançament i subvencions, i Guies d'Empresa, un seguit de guies prou didàctiques per ajudar a implantar les TIC a les impreses.

Apart, us pot ésser útil donar un cop d'ull a la secció Recursos TIC, on teniu a l'abast un seguit d'eines (antivirus, programari lliure, traductors, etc.), cercadors i catàlegs d'empreses, cursos, serveis, etc.) que en algun moment us poden ésser d'utilitat.

A nivell de promoció municipal, voldria posar èmfasi en la diversitat de Jornades que s'organitzen, tant generals, sectorials, empresarials, etc. Aquestes jornades es realitzen arreu del territori català. Per exemple, el proper 20 de Novembre n'hi ha una sobre Les Noves Tecnologies al Comerç, que es realitza a Igualada. 

Una vegada més, proposo des d'aquí que la regidoria corresponent es mogui per portar a Molins de Rei alguna d'aquestes activitats i així promoure la modernització del teixit empresarial i comercial de la Vila.